Anbefalte turforslag fra Aurdalsåsen

Trykk på kartet for større kart

Danebu – Kivos – Bjørgovarden – Danebu
Løypeprofil Danebu – Kivos – Bjørgovarden – Danebu
Lengde: 20,8 km     Stigning: 540 m       Høyde: 890-1115 moh

Fra parkeringsplassen ved Danebu opp til Freningen, så mot venstre via Grønnkinn og Fjellstølen ned til Tjernstøltjedne og bort til Kivos. Herfra opp til Stølslidalen, videre om Ividalsskaret og Stiklingadn til Øvre Stølslie. Tilbake til Danebu over Bjørgovarden og Langelinje.

Danebu – Brendestølen – Stølslidalen – Danebu
Løypeprofil Danebu – Brendestølen – Stølslidalen – Danebu
Lengde: 18,0 km     Stigning: 515 m       Høyde: 890-1090 moh

Fra Danebu ned til Ravangen og bort til Binhøvdsvegen hvor man tar til høyre opp til Brendestølen. Ned herfra til Engetjedne og via Tjernstøltjedne til Kivos hvor man tar til høyre opp bakkene til Stølslidalen. Herfra til høyre over Fjelltjedne til Fjellstølen og tilbake til Danebu via Freningen 

Danebu – Kolsrudstølen – Langeline – Danebu
Løypeprofil Danebu – Kolsrudstølen – Langeline – Danebu
Lengde: 11,0 km     Stigning: 275 m       Høyde: 930-1025 moh

Fra parkeringsplassen ved Danebu sørover til Fjellparken hvor en tar til høyre og opp til Vardingrenda ved toppen av alpinbakken.  Herfra ned og til venstre til Gråhholen og videre opp om Kolsrudstølen til Langelinje og tilbake til Danebu.  Denne turen er et alternativ ved sterk vind i fjellet. 

Med start Fjellparken er turen 9,5 km lang.

Danebu – Bjørgovarden – Ividalen – Danebu
Løypeprofil Danebu – Bjørgovarden – Ividalen – Danebu
Lengde: 15,4 km     Stigning: 375 m       Høyde: 970-1110 moh

Fra parkeringsplassen ved Danebu til Langeline, videre mot Langevatnet og opp til venstre øst for Langevassfjellet til Bjørgovarden. Herfra kan en ta en avstikker opp til toppen (250 m) før nedtur til Øvre Stølslie.  Herfra løype til venstre mot Stiklingadn og videre til Ividalsskaret hvor man tar skarpt til venstre opp til Ividalsvatnet og til høyre opp Ividalen til Freningen og løype ned til Danebu.

Danebu – Totjedne – Espelifjellet – Danebu
Løypeprofil Danebu – Totjedne – Espelifjellet – Danebu
Lengde: 23,5 km     Stigning: 640 m       Høyde: 865-1070 moh

Fra parkeringsplassen ved Danebu sørover til Langelinje og til høyre til Kolsrudstølen. Herfra om Rotvasstølen til Vardelie og videre til Totjedne hvor man tar til venstre ned til Tobakkshuset. Stigning herfra opp til Espelifjellet og videre ned til Kloppmyrbekken og mot venstre opp til Vesle Stiklingatn og Ividalsskaret.  Ta til høyre opp til Ividalsvatnet og Ividalen til Freningen og ned til Danebu.

Danebu – Ølslykkja – Danebu
Løypeprofil Danebu – Ølslykkja – Danebu
Lengde: 20,5 km     Stigning: 510 m       Høyde: 855-1115 moh

Fra parkeringsplassen ved Danebu opp til Freningen og til høyre til Ividalen. Herfra over Ividalsvatnet om Ividalsskaret ned til Ølslykkja.  På andre siden av parkeringsplassen ta løype til høyre opp til Kloppmyrbekken (herfra kan en ta avtikker opp til Espelifjellet 3 km t/r).  Til høyre opp til Vesle Stiklingatn og til venstre om Stiklingatn til Øvre Stølslie.  Tilbake til Danebu over Bjørgovarden og Langelinje.

Danebu – Kruk t/r
Løypeprofil Danebu – Kruk t/r
Lengde: 32,2 km     Stigning: 710 m       Høyde: 865-1093

Fra parkeringsplassen ved Danebu opp til Freningen, så mot venstre via Grønnkinn ned til Engetjedne og opp til Binhøvdsvegen og så videre via Smørlifjellet til Kruk.  Retur via Pilset og scooterspor til Størrtjedne.  Herfra via Binøvdsvegen og Ravangen opp til Danebu.