Anbefalte turforslag Nytun / Kruk

Trykk på kartet for større kart 

Kruk – Grøslie – Juvike – Skardåsen – Kruk
Løypeprofil Kruk – Grøslie – Juvike – Skardåsen – Kruk
Lengde: 20,6 km     Stigning: 470 m       Høyde: 831-1042 moh

Fra innkjøring til Nythun opp gjennom skog og myrer fram til Heimåsgrinde, herfra til høyre over veien og ned til Grøslie. Ta til venstre opp over jorde og inn i skogen svakt stigende via Hovsjømyradn fram til Juvike hvor en kommer inn på løypa Beitostølen-Danebu. Følg denne via Skardåsen til Kruk.

Kruk – Skardåsen t/r
Løypeprofil Kruk – Skardåsen t/r
Lengde: 13,5 km     Stigning: 350 m       Høyde: 869-1074 moh

Fra innkjøring til Nythun opp gjennom skog og myrer fram til Heimåsgrinde, herfra mot venstre over vei/P-plass gjennom skog/myr fram til løypa fra Skrautvål. Følg denne opp til løypekryss hvor man tar til venstre til neste kryss med løype fra Skrautvål til Skardåsen som følges til høyre opp til toppen. Fra toppen videre ned til første løypekryss og samme vei tilbake til Kruk.

Kruk – Smørlifjellet – Kruk
Løypeprofil Kruk – Smørlifjellet – Kruk
Lengde: 13,2 km     Stigning: 340 m       Høyde: 864-1090 moh

Fra avkjøring ved Nythun opp til venstre mot Tveitasstølen og Skrivarmyre Herfra til venstre opp til Krøssbekkjtn og siste kneika til Smørlifjellet.  Herfra kan en ta en avstikker opp til toppen (ca 20 min t/r). Fra Smørlifjellet ned til Svarttjedn hvor en tar til venstre opp bakken og ned bratte bakker til Pilset, herfra til høyre mot Smørlie og videre til Kruk.