Ferdig dekket til Jul!

24. desember 2014

Da har klokken passert 16 og mørket senker seg over åsen med stjerneklar himmel. Scooterne har akkurat slått av motoren. Vi har preparert det vi mener går an å preparere pr i dag med de noe sparsomme snømengdene vi har til rådighet.

I tillegg til det som ble kjørt for 2 dager siden har vi i dag kjørt alle løyper i området Ølslykkja og Espelifjell med scooter og slådd og deretter med sporsetter. Det er litt for lite snø her til at løypemaskinen tør å kjøre.

Det er likeledes kjørt med scooter, slådd og sporsetter ned til Fjellbygda g Fjellsvarden og fra Nordfjellstølen til Tonsåsen.

Rød skogsløypa (10km) er også scooterkjørt og sporsatt. Her anbefales å gå runden "mot klokka", fordi det er litt lite snø i de heftigste utforkjøringene fra Gapahukområdet og nedover.

Vi ta en tur til Kruk 1.juledag for litt oppfrisking av løypene der. Likeså vil vi kjøre Langeline over Bjørgovarden og Stiklingene til øvre Stølslia. Herfra er det scooterkjørt opp Ividalen og over vannet til Kringlestølen.

Ellers er det lite nedbør i sikte, men mye kulde.. Det er for lite snø til å kunne benytte den store fresen på løypemaskinen som vi bruker senere i sesongen når vi har fått mer snø. Det er vanskelig å få frisket opp løypene bare med glattebrett og sporsetter, men vurderer fortløpende hva som er best. Enten å la løypene ligge som de er, eller et forsøk på oppfrisking. Faren er da at lett kan bli litt klumpete i sporet fordi beltene graver seg ned.

Vi ønsker alle en God Jul i løypene.

Julehilsen fra Styret og løypekjørerne.