Klart for vinterferie!

18. februar 2016

 

Det er nå overveiende fine forhold i hele løypenettet De siste mindre løyper er nå grunnpreppet med scooter klargjort for kjøring med løypemaskin til helgen. Vi har nå alle de 3 løypemaskinen inn takt uten skader og klare til felles samtidig innsats! GPS sender er på plass på maskin nr 3 og alle vil kunne sees på skisporet.no til helgen. Det er meldt snøvær hele lørdagen. Vi planlegger da å kjøre med alle 3 maskinene fra morgenen av og gjennom dagen for å holde mest mulig åpent til en hver tid. Følg med på skisporet.no! Vi gjør oppmerksom på en liten svakhet i systemet utenfor vår kontroll. Det er viktig å konsentrere seg om å se på hovedkartet med fargene og hvor maskinen befinner seg, og ikke tilleggsinformasjonen lenger ned på siden som spesifiserer kjøring i hver enkelt løype.

Vi gjentar tidligere informasjon om at hovedløypa fra Danebu til Kruk over Pilset er lagt om grunnet vinterbrøyting av veien. Ny løype går i terrenget fra Pilset ned forbi Lorteputten og Pilsettjern til veien ved Smørlibekken der løypa fra Smørlifjell kommer ned. Derfra går det løype over til Skrivarmyre hvor løypa treffer løypa som kommer over Smørlifjell. Denne er ikke merket på skisporet.no pr i dag.

Ved Fjellsbygda på Etnedalssiden er løypa opp til Okseputtmyra ("Bryllupsmyra") åpen med forbedret løype opp brattbakken til Totjednet, slik at det er en runde her. Den er heller ikke merket på skisporet.no pr i dag. Vi jobber med saken, men det er vanskelig å få prioritet/kapasitet i Skisporets lille organisasjon..

Det meste av skilt og tavler er nå omsider plassert ut. Det fordrer en viss mengde med snø for å feste som vi vet har vært mangelvare i år.

I dag kjøres Langeline og Ividalsrunden, over Bjørgovarden, over Stiklingene og tilbake til Danebu via Kivos. Det kjøres også ned til Ølslykkja og Årsletta. Tidligrunden kjøres i nordlig retning, samt scooterprepping av Smørlifjellet rundt. Dersom tiden tillater det vil vi fortsette oppfrisking av øvrig løypenett.