0320 Ole_04.jpeg

Påsken - planlagt løypekjøring

24. mars 2024

Arkivbilde...
Foto: Ole Østgård

Prepping 2. påskedag

Etter en fantastisk ettermiddag og kveld 1. påskedag og supre værutsikter 2. påskedag, prepper vi hovedløypa fra morgenen. Det vil innbefatte bla Smørlifjell, Fjellenden, Stiklingene og Bjørgovarden. For å få til et bra spor etter kaldt vær natt til 2. påskedag, blir det nødvendig å avvente oppstarten til litt utpå morgenen med litt temperaturstigning og tining.

Under preppingen 1. påskedag merket vi at våren er i anmarsj selvom vi fremdeles har mye snø. Denne sesongen kom snøen uten at det hadde satt seg skikkelig tele i bakken. Dette ser vi effekten av nå tråkkemaskinene "duver" i sviktende underlag. Videre værutvikling vil påvirke i hvilken grad preppingen vil fortsette de neste helgene.

Følg oss på GPS trackingen, se hvor og når vi kjører...

Kveldsoppdatering langfredag

En grå langfredag er over og en fantastisk påskeaften morgen er under oppseiling. YR melder pt at vi får skyfri soloppgang kl 0600 og at skyene ikke kommer før ca kl12. Dette åpner for eksepsjonelle skimuligheter grytidlig påskeaften.

Alle maskiner er nå i arbeid. Kombinert med at temperaturen nå er tilbake på minussiden, vil vi få et fantastisk og skarpt frossensnø føre i morgen tidlig og formiddag. Kveldens tips er skøytetur over Bjørgovarden i soloppgangen, alternativt isklister, gode feller eller rett og slett staketur. Ila formiddagen vil nok sporet myknes og vi går etterhvert over til klassisk påskeføre. PS. Alt med forbehold at YR gjør som YR sier :-)

Oppdatering langfredag

I dag har vi det typiske påskedilemmaet med litt nysnø på oppvarmet / myk såle. Flere etterspør prepping i dag og sammenligner vårt område med andre, men forholdene kan variere mellom områdene. Vi valgte å preppe alt natt til i går og ta ny runde etter dagens snøvær og mer kulde. I natt fryser det på (iflg YR). Vi planlegger ny prepping når det skjer. Utfra gjeldende værmelding ligger det an til bra skiforhold på påskeaften (typiske påskefohold) med felleski, event klister. Det er helt greie forhold i dag med felleski, dersom man ikke er veldig kresen.

Vi oppfordrer ellers alle til å utvise tolmodighet og vise tillit til de faglige vurderinger som gjøres. Alle spørsmål om prepping er med å fjerne vårt fokus fra selve oppgaven og skaper unødvendig stress. Ta også i betraktning at informasjonsarbeidet gjøres på fritiden (i praksis av hytteeiere) innimellom alt familielivet på hytta. Vi oppfordrer alle til å lese teksten under og reflektere på hvor du vil bruke ditt engasjement hvis vi skal sammen gjøre løypearbeidet enda bedre 🤔 https://www.loypelaget.no/.../du-er-aurdal-og-kruk.../ Løypene blir ikke bedre enn hva vi sammen gjør de til.
Fortsatt god påske🌞

Oppdatert løyperapport - tirsdag kveld

I morgen onsdag er det meldt om noe rufsete vær med snø og vind.

Slik været er nå vil vi planlegge løypekjøring i morgen onsdag på dagtid og mest trolig det samme på skjærtorsdag.

Følg oss på GPS trackingen, se hvor og når løypelaget kjører...

Vi ses i sporet!

Løypestatus palmesøndag

Grunnet Valdres Skimaraton som ble gjennomført lørdag er det tidligere varslet om at løypekjøring ikke kunne forventes før palmesøndag. Det har i dag tidlig vært tett snødrev og varierende vind, tidvis sterk vind. Været har nå roet seg noe, og vi kan forvente litt snø også kommende dager. Vi påbegynner løypekjøring i kveld.

Planlagt løypekjøring påskeuken

Løypekjøringen vil begynne palmesøndag kveld, og i morgen tidlig, mandag 25. mars, vil alle løyper være kjørt!

Det planlegges daglig løypekjøring i påsken, men varierende værmelding gjør av videre løypekjøring vil måtte vurderes fortløpende.

Følg oss på GPS trackingen, se hvor og når løypelaget kjører, se www.loypelaget.no

VÆRET fremover; se YR...

Vis aktsomhet mot skredfare

Vis aktsomhet i fjellet, spesielt fordi den varierende værtypen vi har hatt og har gir økt skredfare.
Skred kan løsne av seg selv i noen bratte heng...